6 ok, hogy a Maldív-szigeteket válaszd nyaralásod célpontjául

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánon található. A szigetország 1192 szigetből áll, amelyből körülbelül kétszázat laknak csupán, és 87 sziget csakis a turistákat, a nyaralni vágyókat, illetve a nászutasokat várja. Nem csak az utazási irodák katalógusfotóin mutat jól az Indiai-óceán türkiz kék vize, a fehér homokos partok, a vízparti villák, a bungalók és a romantikus, óceánparti vacsorákat, naplementében gyönyörködő szerelmes párokat bemutató fotók, hiszen a Maldív-szigetek trópusi varázsa élőben még elragadóbb és még csodálatosabb, mint ahogyan azt a képek láttatják.Amennyiben szeretnél megismerkedni a szépséges szigetekkel, az óceán vízi élővilágával, ha esténként szeretnél mezítláb sétálgatni a parton és a naplementében gyönyörködni, vagy szívesen búvárkodnál, vagy szívesen kipróbálnád a mindennapos masszázst, vagy szívesen megtapasztalnád, hogy milyen érzés reggelente a bungaló, vagy a szálloda medencéjében megmártózni, akkor a Maldív-szigetek a te nyaralásod színtere, ahol mindezekben a csodás élményekben részed lehet.  Mutatunk 6 okot, hogy miért!

A Maldív-szigetek homokos partja egy élmény

Már csupán az is feltölthet testileg és lelkileg, hogy mezítláb sétálgatsz a homokos tengerparton, de az óceán türkizkék vízében történő úszkálás, búvárkodás is egy örök élmény marad. Az esti naplemente pedig örökre beleég az emlékezetünkbe.

A Maldív-sziget számtalan szebbnél-szebb szállodái, bungalói

A Maldív-szigetekre nem csupán a búvárkodás, az éjszaki horgászat, a mindennapos masszázskezelések, de a szebbnél-szebb hotelek, bungalók és nyaralók is erre a szigetre csábíthatnak. Például a Biyadhoo-szigeten található Biyadhoo Island Resort*** Male repülőterétől 30 km-re, Biyadhoo-szigetén található. A dús növényzet, a tiszta lagúna már önmagában is üdítő élményt nyújt, de a szigeten van még étterem, Beach bár, illetve a Banyan Club, ahol diszkó és élőzene szórakoztatja a vendégeket. Tévészoba és könyvtár is a nyaralók rendelkezésére áll.

A pálmafák és a gyönyörű trópusi növényzet, illetve a kék lagúnával körülvett Velassaru Maldives***** minden képzeletünket felülmúlja. A teljeskörű kényelmet nem pusztán az 5 csillagos szálloda biztosítja, hanem a szolgáltatások is, mint a szervezett kirándulások, a sport és fitnesz lehetőségek, illetve a szállodában van lehetőség jógázni, igénybe lehet venni a szaunát, a gőzfürdőt és a jakuzzit, és szépség, illetve masszázskezelések is vannak.

A víz alatti világ felfedezésre

Nem baj, ha nem tudsz búvárkodni, a Maldív-szigeteken rövid búvártanfolyamon is részt vehetsz, hogy aztán megcsodálhasd a szépséges korallzátonyokat és a víz alatti élővilágot, az ezernyi, csakis az Indiai-óceánban élő halfajokat, a teknősöket, a delfineket, vagy cápákat. A vízi sportot kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen akármelyik szigeten is bérelsz bungalót, vagy szállodai szobát, mindenütt lehetőség van vízisíelni, kajakozni, vagy jetskizni.

Még a cipőnktől is megszabadulhatunk a nyaralás alatt

A Maldív-szigetekre érve, ösztönöznek bennünket a cipő levételére, amely hihetetlenül felszabadító érzés. Nem csak a fehér homokban merülhetsz el bokáig, de még az éttermekben sem kell újra felvenni a lábbelit. A mezítlábas közlekedés nem csak nagyon kényelmes, de hihetetlenül felszabadító érzés is.

A léleksimogató kezelések

A Maldív-szigeteken mindenhol lehetőség van a testi és lelki feltöltődésre, hiszen lehet itt jógázni, de a meditációra is van lehetőség. Amennyiben a Maldív-szigeteken szeretnél nyaralni, lehetőséged van mindenféle arc és testkezelésre. A Paradise vagy a Holiday Islandon igénybe veheted az Araamu spa kezelést, amely tengeri növényekkel gyógyít. Merru Islandon a Duniye Spa kezelések elsősorban az elme és a szellem serkentésére összpontosítanak.

Romantika felsőfokon

A Maldív-szigetek nem csupán nászutasoknak, de pároknak, házaspároknak is egy remek nyaralási lehetőség, hiszen a víz alatti villa élménye, egy óceánparti, csillagfényes romantikus vacsora, egy hajókirándulás a naplementében, egy speciális virágsziromfürdő, vagy egy páros, kókuszolajos masszázs megerősítheti a kapcsolatokat és újra felszínre hozhatják a régi érzéseket.