Divat trendek

Az utóbbi néhány hónapban lezajlottak a New York-i, londoni, milánói és a párizsi divathetek, és bemutatásra kerültek az őszi és a téli kollekciók a következő évekre. Így felmerül a kérdés, mi divatos, mi lesz a trend az elkövetkező időszakra. Mi most segítünk, hisz, szakértők véleménye alapján, összegyűjtöttük, hogy milyen ruhadarabokra és kiegészítőkre számíthatunk a boltok polcain a jövőben.
Divat trendek

Poncsó

Ahogy a New York Times írta, a poncsók és köpenyek nagy visszatérését láthatjuk a divatbemutatókon. Lehetnek ezek elegánsak, sportosak, színesek, feketék vagy akár bézs árnyalatúak is. A poncsó hódított a divatheteken, és valószínűleg a hétköznapok divatjában is nagy szerepe lesz majd.

Párnázott ruhadarabok

Furcsának hathat, de nagy sikert arattak a különböző kifutókon a párnázott, „pufi”, kabátok, sálak, felsők vagy akár egész ruházatok. Ez azzal magyarázható, hogy egy új tendencia jelent meg a divatban: kényelmesség, sportosabb ruhák. Ez az új irány a nagy divatmárkákra is hatással volt, így a nagy nevek kollekcióiban is lehet látni néhány lazább szettet.


Kalapok

Ahogy A Vogue írja, hatalmas és különleges kreációk voltak a figyelem középpontjában, olyan formákkal, amiket még sohasem lehetett látni a kifutókon, például a Diornál, a Loewe-nél és a Kochénél is.


Túlzásba eső fülbevalók

Ha nem vagyunk esetleg készek egy egész „jelmezt” magunkra ölteni ékszerekből, követhetjük szimplán az új trendet és megelégedhetünk egy fülbevalóval. De nem akármilyen darabbal, ahogy a kifutókon is lehetett látni, a bemutatott kollekciók egy teljesen új szintre emelték a fülbevalókat, gyöngyökkel, tollakkal, hosszú gyémántsorokkal. Ilyen ékszereket láthattunk a Carolina Herrera, a Paco Rabanne, a Chloé, az Altuzarra és a Prabal Gurung bemutatóin.


A zöld egy új árnyalata

A Fashionista magazin próbálta megfejteni ezt az új árnyalatot, a zöld és a sárga között, sokan kislibazöldnek mondanák, de talán attól több, hisz egy kicsit élénkebb, szikrázóbb színről beszélünk. Ilyen darabok hódítottak Marine Serre, Nina Ricci, Issey Miyake és Vivienne Westwood kifutóit.

Bőr a bőrön

Kicsit a ’70-es évek divatját idézve, találhattunk bőrből készült ruhákat minden divathéten. Színesebb viselnivalók ékeskedtek a londoni és a New York-i bemutatókon, míg Párizsban teljes bőr szereléseket is láthattunk.

Kapcsolódó cikkek

A feminizmus rövid története

A feminizmus rövid története

A feminizmus hivatalos története az 1800-as években kezdődött el, és három nagy részre osztható.

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Nem tudod, melyik kezeden viseld csodás gyémánt eljegyzési gyűrűd? Érdekelnek a hazai és más hagyományok? Cikkünkben megkapod a válaszokat!