Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

A férfikalapok manapság ismét nagy népszerűségnek örvendenek. Kifejezetten igaz ez a hatpennys kalapokra, más néven, a borostyánkalapokra és a klasszikusnak számító fedora kalapokra. A kalap hosszú évszázadokon keresztül fejezte ki a férfiak szociális státuszát, míg napjainkban a kalap nem más, mint egy divatos kiegészítő férfiak számára. Amennyiben egyedi megjelenésre vágysz, egy klasszikus kalappal vagy sapkával mindig elérheted a kívánt hatást. A cikkben néhány kalap és sapkatípust mutatunk be.
Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

A fedora kalap

Az elegáns fedora kalap a 20. század eleje óta a leggyakoribb kalapok egyike. Ez a kalap elsősorban az elegáns viselet remek kiegészítője. Ilyen például a Fido Alessandria kék gyapjú fedora kalap, amely oldschool stílust kölcsönöz az öltözetednek. A kalap, tartós gyapjúból és poliészterből készült. A hideg őszi és téli napokon nem csupán meleg, de meglehetősen kényelmes viselet is. A kalap Olaszországban készült.

Rikkancssapka

A rikkancssapka rendkívül nagy sikert aratott a munkásosztálybeli britek körében a 20. század elején. Mind a kereskedők, mind a dokkmunkások ezt a kalapot részesítették előnyben. Egy időben feledésbe merült ez a kalap, mára aztán ismét divatba jött. Nagyszerű kiegészítője egy egyszerű utcai viseletnek, például a farmer és a póló kombinációnak. A rikkancssapkák közül széles a választék nem csak szín, hanem textúra és mintázat tekintetében is. A zöld színű lapos rikkancssapka gyapjú és poliészter keverékéből készült.

Az 1920-as évek divatját idéző sapka nem csak kényelmes, de bármilyen elegáns viselethez remekül illik. Ha valamilyen egyedibb darabra vágysz, akkor válaszd a már a viktoriánus korban is nagy népszerűségnek örvendő rikkancssapkát, mint amilyen a Spicchi lúdlábmintás rikkancssapka, amely bármilyen időjárást kibír és a puha, kényelmes pamutbélés valósággal rásimul majd a fejedre.

Lapos sapka

A lapos sapka a rikkancssapka egyik rokonának is tekinthető. A lapos sapka is többféle anyagból készül, így nem csak ősszel és télen, de még nyáron is bátran hordhatsz ilyen kiegészítőt. Nyárra nagyszerű választás a Marcello Moda világoskék lapos sapka, amely tökéletes megkoronázása a nyári ruhatáradnak. A kalapot olasz mesteremberek készítették jól szellőző vászonból. A halszálkamintás kalap tetején pedig egy jópofa kis gomb díszeleg. A kalap kitömött karimája éveken át megőrzi a tartását.

A hidegebb téli vagy őszi napokon válassz egy béléses, meleg lapos sapkát. Ilyen például a Fido Molise kék lapos sapka, amely kiváló minőségű anyagokból, azaz pamut, poliészter és gyapjú keverékéből készült. A sapka benn tartja a meleget és a bélése extra kényelmet biztosít.

Panamakalap

A panamakalap Ecuadorból származik. Leginkább a tengerparti és a trópusi területeken örvend nagy népszerűségnek. Mivel nagyszerű a szellőzése és kicsi a súlya, így ideális kiegészítője a nyári öltözetnek. A szesztilalom Amerikáját idéző kalap még női viseletnek számított, de ma elsősorban a férfiak egyik remek és divatos kiegészítője. Amennyiben nyáron trópusi, vagy tengerparti nyaralást tervezel, válassz a panamakalapok széles választékából. A Piero Moda sárgásbarna panamakalap tengerészkék szalaggal az egyik legelegánsabb viselet a nyári kánikulában. A könnyű kalapban jól szellőzik a fej, a karimája pedig megóv az erős napsütéstől. A kalap olasz mesteremberek keze munkáját dicséri, akik autentikus latin- amerikai anyagokat használnak a kalap elkészítéséhez.

Beanie sapka

A beanie sapka nagy átalakuláson ment keresztül az évek folyamán. A téli öltözék egyik nagyszerű kiegészítője. Elegánsabb és sportosabb öltözékhez is kitűnő választás. Amennyiben a formálisabb öltözéket képviseljük, úgy a Felic Montagna szürke beanie sapka remek választás. A sapka kellő melegséget biztosít, mégpedig a merinó gyapjú és az akril anyag megfelelő aránya miatt.

A Kyler Kite tengerészkék könnyű organikus pamut beanie sapka a sportosabb vonalat képviseli. A Dániában tervezett sapka sokféle színben kapható és igazából minden stílushoz jól áll, nem csak a sportos öltözéket kedvelőnek jó választás.

Kapcsolódó cikkek

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Nem tudod, melyik kezeden viseld csodás gyémánt eljegyzési gyűrűd? Érdekelnek a hazai és más hagyományok? Cikkünkben megkapod a válaszokat!

Divat trendek

Divat trendek

Visszatér a poncsó?

A sportot nem lehet elég korán kezdeni

A sportot nem lehet elég korán kezdeni

Mindannyiunk életében fontos (lenne) a sport, ennek ellenére igen sok felnőtt él mozgásszegény életmódot.