Digitális hétköznapok környezettudatosan?

A mindennapjainkat már el sem tudjuk képzelni okos eszközök, számítógépek, laptopok használata nélkül.
Digitális hétköznapok környezettudatosan

Ezek biztosítják a sokaknak a munkát, másoknak az otthonuk kényelmét, a kikapcsolódást. Ezek használata közben viszont rengeteg olyan kérdés merül fel, ami nem csak a jelenünket érinti, hanem a következő generációk sorsát is. Hogyan lehetséges a modern hétköznapokat összeegyeztetni a fenntarthatósággal?

A használta számítástechnikai eszközök vásárlásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csökkenjen az új termékek mennyiségének az előállítás, ami a műanyag felhasználás csökkenését is jelenti egyúttal, valamint az egyéb olyan alkatrészek, amik nemesfémek, illetve egyéb káros anyagok felhasználásával készülnének sem kerülnek akkora mennyiségben legyártásra.

A nagyvállalatok gyakran selejtezik le alig néhány év használat után a még kifogástalan minőségű gépeiket, ezek az üzleti laptopok viszont második esélyt kaphatnak, ha egy kereskedőhöz kerülnek, hiszen így akár az új tulajdonosuknál még további hosszú éveket tölthetnek,és nem egyenesen a hulladékgyűjtőkbe kerülnek. Erre példa a Lenovo Thinkpad T490, amik a várható élettartalmuk negyedénél is akár selejtezésre kerülhetnek.

A modernebb gépek, amilyenek a Lenovo új gépei is, kevesebb káros anyag felhasználásával készülnek, Offset Service minősítéssel ellátottak. Ez pedig akkor is érvényes rájuk, amikor esetleg használtan kezdenek új életet.

Ha azon gondolkodunk, hogy miként szerezzünk be egy ilyen laptopot, akkor az alábbi és az ezen a linken található szövegekben tájékozódhatunk arról, hogyan tegyük, és milyen hibákat ne kövessünk el.Kapcsolódó cikkek

Itt a válasz végre: így kell helyes inni a whiskyt

Így kell inni a whiskyt helyesen

Az örök kérdés: hogyan igyunk a whiskynket? Jéggel? Szódavízzel? Tisztán?

A MetaTrader 5 for Windows használata

A MetaTrader 5 for Windows használata

Sok kereskedő megismerte és megszerette a MetaTrader kereskedési platformot az évek során, és most a MetaQuotes által készített legfrissebb verzióval frissítették: MetaTrader 5.

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

Miben segítünk? A projekt lehetőséget biztosít az üzleti angyalok számára a hálózatbővítésre, így szélesítve az üzleti lehetőségeiket, és csökkentve a befektetéssel járó kockázatokat.