Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Rengetegen érdeklődnek az új építésű ingatlanok iránt. Sajnos azonban kevés információ áll rendelkezésre arról, mire kell figyelni a vásárlás folyamatában. Ebben próbálunk most segíteni.
Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Az új építésű ingatlanok esetében a tervezési fázisban felmerült hibák sokszor az átadás során és a használat során derülnek csak ki. Ezért a vásárlóknak érdemes előre felkészülni az ilyen esetekre.

Az új építésű ingatlanok leggyakrabban a kivitelezőktől vásárolhatók meg, egyben persze ez az egyik legbiztonságosabb lehetőség. A kivitelező cégek jellemzően előfinanszírozzák az építéshez szükséges munkálatokat és jogilag rendezett állapotban adják át az ingatlant a vevőknek.

Az alábbiakban bemutatjuk, mire érdemes figyelni az ilyen típusú vásárlás során:

Először is, fontos átvizsgálni a kivitelező céget, mielőtt megállapodnánk és szerződést írnánk alá velük.

A rossz hátterű cég kiválasztása akadályozhatja a hitel- és támogatásigénylési folyamatokat, még akkor is, ha a neked, mint vásárlónak pénzügyi helyzeted rendezett és hitelképes is vagy.

A vásárlóknak érdemes legalább a következőket vizsgálniuk:

· Veszteséges-e a cég?

· Milyen referenciamunkái vannak a vállalkozásnak?

· Milyen véleményeket adtak meg az ügyfeleik a vállalkozás korábbi munkái során?

· Rendelkezik-e elegendő tőkével a kivitelező a finanszírozáshoz?

· Van-e tartozása a kivitelezőnek vagy negatív bejegyzése a NAV oldalán?

Vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen műszaki tartalom tartozik a vételárba. Érdemes tisztázni, hogy az összeg pontosan milyen tartalmat takar, és milyen plusz költségekkel kell számolni, például az extra burkolat vagy a műszaki berendezések miatt.

Derítsük ki, hogy mi az ingatlan fenntartási költsége. Az új építésű ingatlanok fenntartási költségei lehetnek akár magasabbak is a használt ingatlanokénál, ezért fontos megtudni a fenntartási költségeket az ingatlanvásárlás során, és figyelembe venni azt a vásárláskor.

Az új építésű ingatlanok általában magasabb fenntartási költségekkel járhatnak, például magasabb közös költséggel, valamint a javítások és karbantartás költségei is magasabbak lehetnek az épület újdonsága miatt.

Azonban az új építésű ingatlanok általában modernebb felszereltséggel és energiatakarékosabb rendszerekkel is rendelkeznek, amelyek hosszú távon pedig megtakarítást jelenthetnek.

Hovatovább az új építésű ingatlanoknak számos anyagi előnye is lehet. Például, ha a lakás azonnali használatra kész, nem szükséges költeni felújításra vagy javításra.

Az új építésű ingatlanok általában hatékonyabbak is az energiafelhasználás terén, így hosszú távon alacsonyabb lehet a rezsiköltség.

Emellett az új építésű ingatlanok vásárlása esetén gyakran elérhetők állami támogatások. Sajnos ugye az árak általában magasabbak a használt ingatlanokhoz képest, de aki új építésű ingatlant vásárol, az akár befektetésként is gondolhat az új tulajdonára.

Hol érdemes új építésű ingatlant keresni?

Az apróhirdetési oldalakon! Ugyanis ide általában felkerülnek ezek az ingatlanok. Plusz így az új építésű ingatlanok közvetlenül a fejlesztőktől vagy az építő cégektől közvetlenül érhetők el, így nincs szükség közvetítői díjra. Emellett az apróhirdetési oldalakon széles kínálat található új építésű ingatlanokból, így könnyen lehet szűrni és keresni a megfelelő ingatlant, valamint a hirdetések általában részletes információkat tartalmaznak az ingatlanokról, ami segít abban, hogy könnyen összehasonlíthatók legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Mitől lesz illatos a WC, fürdőszoba?

Egy tipp, hogy mindig illatos legyen a fürdőszoba!

A fürdőszoba, és vécé mindig kényes és sok igényt kívánó terep a lakásban.

Hálószoba stílusok a 12 csillagjegy számára

Hálószoba stílusok a 12 csillagjegy számára

Egyesek a tágas tereket kedvelik, míg másokat a klasszikus bútorok vagy magas árú ágyneműhuzatok érdeklik. Itt olvashatsz a csillagjegyek hálószoba stílusáról!

Mi mindenre használható fel a műanyag tipli?

Mi mindenre használható fel a műanyag tipli?

Ezúttal azzal foglalkozunk, hogyha műanyag tiplit webshopból vásárolnánk, akkor mi mindenre használhatók fel a műanyag tipli egyes variációi.