Láthatatlan, de hatékony fűtés pillanatok alatt

A megfelelő fűtés megtalálása nem könnyű feladat, de mindenkinek vannak olyan prioritásai, amik segítenek szűkíteni a kínálkozó lehetőségek körét, valamint az otthonunk adottságainak is nagy szerep jut ebben. A fűtésnél általában a hatékonyság, a telepítés ideje, az ár, illetve az esztétikum szoktak kiemelkedő szerephez jutni.
Láthatatlan, de hatékony fűtés pillanatok alatt

A fűtőszőnyeg egy olyan végtelenül praktikus fűtési opció, ami az előbb felsorolt elvárások szerint is optimális választás. Ez egy olyan extra vékony szőnyeg, amin egy keskeny átmérőjű fűtőkábel fut, hogy végeredményében a rendszer az elektromos fűtések minden előnyét vonja össze a régi korok óta használt vizes padlófűtési metódussal. Az eredmény egy egyenletes hőelosztású egység, ami elteríti a hőt a padlón. Mivel mindössze néhány milliméteres szőnyegről van szó, roppant egyszerű a telepítése, olyannyira az, hogy mi magunk is el tudjuk végezni, de ami ennél is fontosabb, hogy akár utólag is telepíthetjük, hiszen nem kell az egész lakást felverni miatta.

A fűtőszőnyeg precízen szabályozható a termosztát révén, így a különböző szobákban eltérő hőmérsékletet állíthatunk be. Akár a munkából hazafele indulva is bekapcsolhatjuk az otthoni fűtést, hogy érkezésünkkor meleg legyen, de például idős szeretteink otthonában is szabályozhatjuk a hőfokot ezzel a módszerrel.

Könnyen és pontosan kezelhető rendszerek, és mivel a burkolat hőmegtartó képességére is építenek, ezért takarékosak is. Nem melegedik túl a padló, viszont amikor elérte a kívánt hőfokot, akkor azt megőrzi, és hosszú órákon keresztül meg is tartja, ezzel is biztosítva az állandó kellemes hőmérsékletet. További remek tulajdonsága, hogy nem kell órákig várni arra, míg felmelegedik a rendszer, hiszen nagyon gyorsan teszi a dolgát, és szinte azonnal érezhető hatással rendelkezik.

A lakás bármely pontján telepíthető a fűtőszőnyeg, akár a garázsban is, de például praktikus lehet télen a kedvenceink helyének fűtéséhez is. Akár kiegészítő, akár teljes fűtési rendszerként alkalmazzuk, a láthatatlan, de annál kényelmesebb fűtési megoldás hamar belopja majd magát a szívünkbe.

Kapcsolódó cikkek

Cicajelmez halloweenre vagy farsangra

Itt vannak a legötletesebb cica-jelmezek!

Ha valakinek cicája van otthon, biztos elgondolkodott rajta már legalább egyszer, hogy valamilyen ruhát kellene ráadni.

Költözési útmutató családok számára

Költözési útmutató családok számára

Bár nehéz lehet bevonni a gyerekeket az egész költözésbe, hagyhatja, hogy kiválasszanak egy új háziállatot és egy szobát, és lehetőséget adhat nekik arra, hogy elképzeljék, mit találnak majd ott.