Tippek focicipő vásárlásához

Ha kedveljük a focit és mi magunk is gyakran összeállunk a barátokkal egy-egy meccsre, akkor szükségünk lesz egy strapabíró, kényelmes cipőre is. A hagyományos sportcipők nem igazán lesznek a hasznunkra, sem a pályán való futásban, sem pedig a gólszerzésben, így mindenképpen egy arra alkalmas, azaz focicipőre is be kell ruháznunk. Az igényeinknek megfelelő kiválasztása nem olyan bonyolult. Mutatjuk is, hogy mire ügyeljünk, amikor cipőt vásárolunk a focizáshoz!
Tippek focicipő vásárlásához

A fociban különböző pozíciók vannak, így a cipő milyenségét az is meghatározza, hogy mi magunk, milyen pozíciót töltünk be a pályán. Azonban könnyű a dolgunk, ha ezt nézzünk, ugyanis napjainkban a futballcipőket több pozícióra tervezték.

Voltaképpen a focicipőt az alapján is kiválaszthatjuk, hogy milyen felületen használjuk azt. A cipő talpa ilyen szempontból meghatározó lehet. Ha nem vagyunk tisztában, hogy milyen lábbelit is válasszunk, az eladónak feltétlenül mondjuk el, hogy teremfocihoz, vagy kültéri játékhoz van szükségünk focicipőre. Mindenképpen a pálya típusának megfelelő cipőre lesz szükségünk.

A focicipővel szemben az egyik alapvető kritérium nem más, mint a kényelem. Akár személyesen, akár online módon vásárolunk focicipőt, mindig alaposan mérjük meg a lábunkat. Ne csak a talphosszt mérjük le, hanem a lábfej szélességét is. Ha széles lábbal rendelkezünk, akkor két márkához is fordulhatunk. A Nike és az Adidas focicipői között bizonyára találunk olyan modelleket, amelyek kompatibilisek a lábunkkal, még akkor is, ha szélesebb lábfejjel rendelkezünk. Az adidas, mint márka a futball világában komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a lehető legjobb termékeket kínálja a piac számára. Korszerű innovációival, rendkívüli kialakításaival az adidas minden pályatípusra kínál megfelelő lábbelit. A kínálatot, itt tekinthetjük meg: https://www.r-gol.com/hu/adidas-focicipok.

Cipővásárlás előtt ismerkedjünk meg kicsit közelebbről a márkákkal és modellekkel. Az adidas mellett a Pumáról se feledkezzünk meg. A gyártó 3 fő cipőmodellre összpontosít. Ezek közül az egyik egy bőrcipő, a Puma King, amelyet jelenleg a leghíresebb aktív brazil futballista –Neymar - hord. Ha kíváncsiak vagyunk a Puma cipők széles választékára, akkor itt tekinthetjük meg azokat: https://www.r-gol.com/hu/puma-focicipok.

Focicipő választásakor azt is el kell döntetünk, hogy milyen anyagból készült cipőt válasszunk. A futballcipő szövete befolyásolja a kényelmet, a stabilitást és a teljesítményt is. A futballcipők általában két fő anyagból készülnek: bőrből és szintetikus anyagból.

Ha focicipőt szeretnénk vásárolni, mindenképpen keressünk egy megbízható sportboltot, ahol széles választékkal állnak rendelkezésünkre és ahol segítenek a megfelelő cipő kiválasztásában. Mint például ezen a helyen: https://www.r-gol.com/hu/focicipok.

Kapcsolódó cikkek

Tippek focicipő vásárlásához

Tippek focicipő vásárlásához

Focicipőt nem is olyan egyszerű választani.

A legjobb edzők kedvenc játékosai

Top edzők kedvenc játékosai

Összegyűjtöttük azokat a játékosokat, akik a világ legjobb edzőinek a kedvencei és ezért nagyjából minden mérkőzésen megkapták a lehetőséget a bizonyításra.

A magyar futball rekorderei

Az NB 1 történelmi rekorderei

A magyar élvonal legizgalmasabb kategóriából gyűjtöttük össze a rekordereket, íme egy kis történelmi visszatekintés az NB 1-ből.