A húsvéti nyúl története

Ha húsvét, akkor a húsvéti nyuszi az ami először az eszünkbe jut és ez nem véletlen. A húsvéti nyúl vagy másnéven húsvéti nyuszi a húsvét ünnepéhez köthető figura. Míg a karácsonyi ünnepek közeledtével a Mikulás, addig húsvétkor a nyuszi az, ami ajándékokat hoz a gyerekeknek.
Ismerd meg a húsvéti nyúl történetét! Húsvét 2021, húsvét 2022

A tipikusan nyugat és közép-európai hagyomány Magyarországon is nagyon népszerű. Amerikában az általános hagyomány szerint a gyerekek fészket készítenek a húsvéti nyuszi számára, hogy abba helyezze a nyuszi a nekik szánt ajándékokat, addig hazánkban addig a tojáskeresés terjedt el. Húsvét hétfő reggelén a nyuszi ajándékokat rejt el a kertben, így a gyerekek csokitojásokat gyűjtögetnek a kis kosarukba. A húsvéti nyúl egyes források szerint a 16. századi Németországban vált a keresztény ünnepi kör részévé, itt készítették el ugyanis az első nyuszi fészket és itt öntöttek először nyuszi formájú csokit.

A húsvéti nyúl az ünnephez közeledve megjelenik a húsvéti tárgyakon (szalvéták, dekorációk, képeslapok, mesekönyvek) és ez a kedves bolyhos állatka a locsolóversek gyakori szereplője. A húsvéti tojásokból ilyenkor rengeteg féle kapható, a csoki változaton át a fa, műanyag és üveg díszeken át.

Ha felnőttként nem is követed már a húsvéti tradíciókat, de van gyermeked, akkor az ő számára fontos lehet a húsvéti nyuszi. Ha idén a Hotel Abacus**** húsvéti ajánlatát választod, akkor a húsvéti nyuszis élmény nem fog kimaradni a gyerkőcöd életéből, mert a hotel gondoskodik a húsvéti nyuszikról.

Az Abacus Nyuszi a húsvéti hétvégén tiszteletét teszi a herceghalmi Hotel Abacus**** hotelben, ahol különleges húsvéti programokban vehetsz részt a gyermekeddel. A kézműves foglalkozások mellett a gyermekek megismerkednek élő nyuszikkal és bárányokkal is, akiket meg lehet simogatni majd a hotel udvarán, így hozva közelebb a legkisebbnek a húsvéti jelképeket.

Kapcsolódó cikkek

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Mindenki számára hozzáférhető a víz alatti múzeum.

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során, ha a nagy napra készülnénk a téli időszakban.

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.