Sport öltöny – így viseld megfelelően!

Amióta ismét aranykorát éli a hétköznapokon is hordott ing, szinte dúskálunk a különféle árnyalatokban és mintákban. Azonban akad pár aranyszabály, amit érdemes nekünk is megfogadni, ha színes inget vásárolunk. Nézzük!
Sport öltöny – így viseld megfelelően!

Mitől sportzakó a sportzakó?

A sport öltöny fazonjában gyakran nem különbözik a hagyományos elegáns viselettől. Anyagában azonban nagyon is. Általában ugyanis olyan anyagokból készül, amelyek hétköznapibbak. Hogy egy példával éljünk: a sport öltöny vagy zakó lehet kockás is, mint például egy csinos tweed zakó, amely mellesleg szintén a sportzakó egy hagyományos fajtája. Ezért a kettő egyáltalán nem áll távol egymástól.

Hogyan viseljük a sport öltönyöket?

Ezeket az öltönyöket és zakókat – és itt valójában a kettő ugyanazt fazont is jelölheti – nagyon kreatívan lehet hordani. Remekül mutat farmerhez, de felvehetjük egy elegánsabb nadrághoz is. Ez utóbbi esetben a nadrág eleganciáját mérsékli a sportzakó, amitől egy teljesen korrekt félelegáns viseletet kapunk. A sportzakók tökéletesen alkalmasak a hétköznapokra. Felvehetjük munkába, városi programokhoz és persze randira is. Ezen kívül önmagában is hordható hűvösebb napokon. A sportzakókat viszont nem csak a hagyományos értelemben lehet hordani. Mivel egy lazább megjelenést képviselnek, ezért bátran felvehetőek nem csak ingek, de pólók fölé is. Például egy semleges színű sportzakó valamilyen mintás pólóval kombinálva egészen egyedi hatást ad.

Milyet válasszunk belőle?

A sportzakók alapvető anyaga a gyapjú, azonban ma már akár farmerből készített verziókat is kaphatunk. A színek és a minták tekintetében pedig egyáltalán nem lehet okunk a panaszra. Jó néhány éve már aranykorát élik a különféle színű és mintájú sportzakók. Ezért találhatunk belőle egészen egyedi mintájúakat is. Azonban ha egy univerzálisan is hordható modellt keresünk, akkor mindenképp fekete, szürke, kék vagy barna színekben gondolkodjunk. Ezek mindenféle stílushoz jól állhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan öltözködik egy szingli pasi?

Hogyan öltözködik egy szingli pasi?

Ebben a cikkben most az egyedül élő, páratlan férfiak öltözködési szokásait vizsgáljuk meg.

A paróka viselés négy előnye

A paróka viselés 4 előnye

A nők szeretnek néha-néha megújulni és szeretnek is a hajukkal sokat foglalkozni, merthogy a haj, a nő egyik éke.

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Nem tudod, melyik kezeden viseld csodás gyémánt eljegyzési gyűrűd? Érdekelnek a hazai és más hagyományok? Cikkünkben megkapod a válaszokat!