Szabályok, amik betartására minden kontaktlencse-viselőnek figyelni kell

Amikor valaki kontaktlencsét kap, szinte újra kinyílik számára a világ. A látás okozta boldogság mellett viszont fontos, hogy odafigyeljünk pár dologra.
A kontaktlencse-viselés szabályai

Sokan ódzkodnak a kontaktlencse viselésétől, de aki kipróbálta, az esetek nagy részében rögtön meg is szerette a látásjavítás ezen változatát. Ha szeretnénk hosszan élvezni azokat az előnyöket, amik ezzel járnak, fontos, hogy odafigyeljünk a három alapvető dologra.

Első a higiénia, aminek szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A második a megfelelő tárolás, illetve a harmadik, hogy ne hordjuk túl a lencséket.

Mindig mossunk alaposan kezet, mielőtt a szemünkbe, a kontaktlencsénkhez nyúlnánk. Könnyen csúnya fertőzés lehet a vége, ha erre nem figyelünk eléggé. Éppen ennyire fontos, hogy a megfelelő folyadékot használjuk a tisztításra, tárolásra, és semmiképpen ne gondoljuk azt, hogy a lencsét benyálazva az majd visszanyeri hidratáltságát, ahogy vízbe se merítsük ennek okán, mert a fentiekhez hasonló lehet a vége.Tartsuk a kontaktlencsénket a tárolójában, amit rendszeresen tisztítsunk, illetve cseréljünk. Mielőtt a tárolóba tennénk a szemünkről levett lencsét, alaposan tisztítsuk meg, és így tegyük az ápoló folyadékba. Ne váltsuk ki ezt csapvízzel, se tisztításra, se tárolásra nem alkalmas, ha kontaktlencséről van szó.

Ha úszni mennénk, válasszunk napi hordási idővel rendelkező darabot, illetve ügyeljünk arra, hogy a szemünkbe ne menjen víz. Ha ez megtörténne, a fertőzések elkerülése érdekében le kell cserélni a lencséket. A viselési időt se nyújtsuk el, hiába érezzük úgy, hogy még bőven hordható, tartsuk be a szabályokat, hogy ne legyenek olyan esetleges hosszú távú negatív következményei a rossz döntéseinknek, amik kizárják a későbbi kontaktlencse viselést, vagy ami ennél is rosszabb, a látásunkat károsítják.Kapcsolódó cikkek

A kontaktlencse-viselés szabályai

Szabályok, amik betartására minden kontaktlencse-viselőnek figyelni kell

Vannak olyan alapszabályok, amiknek betartásával megóvhatjuk szemünk egészségét, és kihasználhatjuk a kontaktlencse nyújtotta előnyöket.

A meditáció története

A meditáció története

A meditáció évezredek óta létezik.

Hogyan kezdjünk el sportolni?

Hogyan kezdjünk el sportolni?

Hogy ne csak hirtelen múló fellángolás, hanem rendszeres örömforrás legyen a mozgás az életünkben, néhány dologra oda kell figyelni, mielőtt belevágnánk.