Hogyan kezdjünk el sportolni?

Nem akkora kihívás a mindennapokba némi mozgást építeni, mint amilyennek elsőre tűnik, de átgondolást igényel.
Hogyan kezdjünk el sportolni?

Ha valamiért felmerül bennünk a gondolat, hogy mozgásra adjuk a fejünket, na meg a testünket, akkor több dolgot is érdemes mérlegelnünk, mielőtt a tettek mezejére lépnénk. Persze tudjuk, a mozgás az mozgás, de ha nem akarunk kiégni az elsőkét alkalom után, akkor mielőtt beruháznánk valamilyen drága eszközbe, sportbérletbe, vegyünk fontolóra pár dolgot.

Akármennyire rosszul hangzik, a sport is fejben dől el. Van három dolog, ami komolyan visszavetheti teljesítményünket, olyannyira, hogy akár nem létezővé is teheti, mivel inkább bele sem kezdünk a mozgásba. Tehát ez a három valami a következő? Motiváció, önbizalom és kitartás. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, nehéz dolgunk lesz, éppen ezért érdemes kicsit máshogy megközelíteni a sportot, mint eddig tettük.

Ha valamiféle igény motoszkál bennünk, akkor a motivációnk már meg is van, és ha nem arra gondolunk, hogy az a fránya 10 kg még mindig ránk van tapadva és meg sem mozdul, hanem arra, hogy milyen móka is lehet mozogni, akkor máris két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a játék az öröm, és nem valami kötelező, aminek eredménye sincs.

Ezzel arra utalunk, hogy válasszunk olyan mozgást, amit szívesen végzünk, amihez találunk magunknak valami vidám tornakelléket, csinos öltözetet, mert bizony biztosan van ilyen. Kutatások bizonyítják, hogy a hangulatunkra milyen pozitív hatással van napi néhány perc mozgás, arról nem is szólva, hogy az egészségünkért is rengeteg tehetünk vele. Két dolgot tartsunk szem előtt, fokozatosan vágjunk bele, és rendszeresítsük a mozgást, ha pedig már stabilan tudjuk űzni, csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle, na meg persze magunkból.

Legyünk újra gyerekek!

A sport nem csak egy kötelező rossz, hanem móka is. Családi biciklizés? Tollasozás a parkban? Egy izgalmas pingpong meccs? Ezek mind olyan programok, amik aktív kikapcsolódásnak minősülnek, örömforrásnak és bizony mozgásnak is. Ha netán egyedül szeretnénk inkább szembenézni a feladattal, akkor is választhatunk több lehetőség közül. Az ugrálókötelezés valóságos csodát tesz a testünkkel és a lelkünkkel, a görkorcsolya úgy idézi meg gyerekkorunkat, hogy közben formásra edzi a hátsónkat, a jóga kikapcsol és megnyugtat, miközben mintha éppen Twistert játszanánk. Legyünk bátrak, merjük jól érezni magunkat!

Kapcsolódó cikkek

Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Az aknés bőr sok esetben okoz gondot és kellemetlenséget, de ha tudjuk, hogy pontosan mire is ügyeljünk, akkor a bőrünk egyre szebbé és letisztultabbá válik.

6 fűszer, aminek a fogyasztása az életünkbe kerülhet

6 fűszer, aminek a fogyasztása az életünkbe kerülhet

Habár az aromájuk miatt kedveljük, ne vigyük túlzásba őket!

A fogszabályozás leggyakoribb kérdései: Minden, amit tudni kell

A fogszabályozás leggyakoribb kérdései: Minden, amit tudni kell

A fogszabályozás ma már elterjedt és hatékony módszer a fogak helyzetének és harapásának korrekciójára.