Jelek, hogy a kandalló javításra szorul

A kandalló javításra szoruló jelek azonosítása kulcsfontosságú része otthona biztonságban tartásának.
Jelek, hogy a kandalló javításra szorul

Akár gáz-, akár fatüzelésű kandallója van, meg kell győződnie arról, hogy a kandalló jól működik. A nem megfelelően karbantartott tűz jelentős károkat okozhat otthonában, és károsíthatja az egészségét. Szerencsére van néhány egyszerű jel, amelyet megkereshet, hogy megállapítsa, hogy kandallója ráncfelvarrásra szorul-e.

Ha meszes fehér port észlel a kéménye tetején, az annak a jele lehet, hogy szivárgás van. A túlzott nedvesség ugyanis hatással van a kéménye illesztéseire. Ha ezt látja, hívjon szakembert, hogy ellenőrizze a kéményét. Ez lehetővé teszi, hogy megtegye a szükséges lépéseket a probléma megoldására.

Hasonlóképpen, ha fehér csíkot lát a kéménye tetején, az azt jelentheti, hogy a víz beszivárog a falakba. Ez szerkezeti problémát jelenthet, amelyet kezelni kell, és penészesedéshez vezethet.

A meghibásodott kandalló másik jelzője a füstös otthon. Ezt nem szeretné, ha megtörténne, és ez a kandallójával kapcsolatos problémák gyakori jele. Ha sok füstöt lát a kéményéből kijönni, akkor aggódnia kell a biztonsága miatt. A helyi tűzoltóságtól kapott hőérzékelő pisztollyal ellenőrizheti, hogy nincs-e nyilvánvaló probléma.

Az is fontos, hogy szemmel tartsa otthona falazatát és a kéményt körülvevő egyéb elemeket. Ha tégla- vagy kőkandallója van, előfordulhat, hogy a téglák körüli habarcsot ki kell javíttatnia. Ha fém vagy öntöttvas tűztérrel rendelkezik, előfordulhat, hogy rozsdásodásra szorul.

Végül, ha a kéménye koronáján egy kis repedést lát, azt minél hamarabb meg kell javíttatnia. A repedt korona lehetővé teszi, hogy a víz beszivárogjon a kémény belsejébe, ami komoly károkat okozhat otthonában.

Bár ezek a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy kandallója javításra szorul, nem ezek az egyetlen dolgok, amelyeket keresnie kell. Évente legalább egyszer ellenőrizni kell a kandallóját, hogy időben észrevegye a problémákat. A kéményét is rendszeresen ki kell tisztíttatnia. Ez eltávolítja a problémákat okozó törmeléket, és lehetővé teszi, hogy kandallója optimális szinten működjön.

Kapcsolódó cikkek

Mitől lesz illatos a WC, fürdőszoba?

Egy tipp, hogy mindig illatos legyen a fürdőszoba!

A fürdőszoba, és vécé mindig kényes és sok igényt kívánó terep a lakásban.

Mi mindenre használható fel a műanyag tipli?

Mi mindenre használható fel a műanyag tipli?

Ezúttal azzal foglalkozunk, hogyha műanyag tiplit webshopból vásárolnánk, akkor mi mindenre használhatók fel a műanyag tipli egyes variációi.

Hogyan építkezz tudatosan?

Hogyan építkezz tudatosan?

Kíváncsi vagy, hogyan tudsz tudatosan építkezni? Ebben a cikkben kifejtjük, hogy mire figyelj oda az otthonod átalakítása és felújítása során.