Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Az aknés bőr sok esetben okoz gondot és kellemetlenséget, de ha tudjuk, hogy pontosan mire is ügyeljünk, akkor a bőrünk egyre szebbé és letisztultabbá válik.
Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Az aknés bőr ugyanolyan ápolást igényel, mint a száraz, az érzékeny, vagy a más típusba tartozó bőr. Aki ilyen arcbőrrel rendelkezik, mindenképpen ügyeljen az arcbőr tisztítására. Ilyenkor soha ne dörzsöljük az arcbőrt és arctisztító esetében is mindig a kíméletes, gyengéd megoldásokra törekedjünk, hiszen ez a típusú arcbőr is hajlamos az irritációra.

Arclemosó választása zsíros bőr esetén

Amikor arclemosót választunk, mindig vegyük figyelembe, hogy milyen más bőrproblémákkal kell még szembenéznünk. A zsíros bőr sem tolerálja a nagyszemcséjű, nagy dörzshatást kifejtő arctisztítókat. Az aknék ellen használhatunk antibakteriális és gyulladáscsökkentő termékeket.

Következő lépés az arc tonizálása, amely nem csak a bőr pH-értékét állítja helyre, de az irritációt is csökkenti. Egyes esetekben a zsíros bőrre is alkalmazhatunk alkoholt is tartalmazó tonikot, ez ugyanis fertőtlenítő hatással is bír.

Hidratálás

A rutin lezárásaként az arc megfelelő hidratálása következik. Ma már többféle krém is van a piacon, így valóban ki tudjuk választani azt a terméket, amire éppen szükségünk van. Használhatunk kifejezetten akne elleni krémet, amely szalicilsavat is tartalmaz. A szalicilsav tisztítja a faggyúmirigyeket, csökkenti a faggyútermelést és csökkenti a bőrhibák kialakulásának kockázatait. Szalicilsavat is tartalmazó krémet találsz ezen az oldalon: https://cosibella.hu/hu/menu/arc/kremek/akne-elleni-kremek-28730.

Ha az arc megnyugtatásra van szükségünk, akkor kifejezetten erre acélra válasszunk hidratáló arckrémet. Keressük az összetevők között az ázsiai gázlót, amely csökkenti a gyulladást és felgyorsítja a sebgyógyulást. Az allantoin is egy remek összetevő, hiszen hidratáló hatással rendelkezik, támogatja az epidermisz regenerációs és rekonstrukciós folyamatait és enyhíti az irritációkat.

Glikolsavas arckrém

Ha egy olyan krémre van szükségünk, amely támogatja a faggyúműködést, akkor válasszunk a glikolsavat tartalmazó arckrémet. A glikolsav hámlaszt, regenerál, hidratál, tisztít és normalizálja a faggyúkiválasztást. A Cosibella webáruházban minden olyan arckrémet megtalálsz, amelyre az arcbőrödnek szüksége van.

Ha zsíros vagy kombinált az arcbőrünk és még pattanásaink is vannak, akkor egy savas krém lesz a megfelelő választás, amely azelainsavat és piruvinsavat is tartalmaz. Míg az előbbi csökkenti a mitesszereket és szabályozza a faggyúkiválasztást, addig az utóbbi szebosztatikus és antibakteriális hatással is rendelkezik.

A zsíros arcbőrnek is szüksége van kényeztetésre. Ezt biztosítják többek között az éjszakai krémek és az arcmaszkok. A https://cosibella.hu oldalán éjszakai krémek és arcmaszkok közül is válogathatsz.

Kapcsolódó cikkek

Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Aknés bőr – hogyan kell ápolni? (4 féle kozmetikum)

Az aknés bőr sok esetben okoz gondot és kellemetlenséget, de ha tudjuk, hogy pontosan mire is ügyeljünk, akkor a bőrünk egyre szebbé és letisztultabbá válik.