A legfontosabb vendéglátóipari eszközök, azaz a vákuumpumpa és a boros kellékek
Ide sorolhatjuk továbbá a borászatokat, az olyan helyeket, ahol inkább az italok kerülnek előtérbe. Ahhoz ugyanis, hogy az egység tökéletesen működjön, nemcsak egy felszerelt konyhára, bárra, étteremre van szükség, hanem boros termékekre, kiegészítőkre is.
De vajon mik ezek a termékek? Mi az a vákuumpumpa és milyen egyéb boros termék segíti a mindennapos munkát?
A legfontosabb vendéglátóipari kiegészítők
Mielőtt belemegyünk a borászati tevékenységbe, tisztázzuk, hogy mit lehet a professzionális konyhai eszközök közé sorolni. Ide tartoznak többek között a kések, a serpenyők, a lábasok, a szeletelők, illetve a speciális kellékek, amelyek nélkül egyetlen séf sem tud megfelelően dolgozni. A kiegészítők jelentősen leegyszerűsítik a mindennapos munkavégzést, főleg akkor, ha azok minőségi alapanyagból készülnek.
Borászati eszközök
Amikor étteremről van szó, akkor a legtöbb esetben a sütőre, a hűtőre, a fagyasztókra, mosogatógépekre gondolunk, pedig sokkal több kiegészítő van, amely megkönnyíti a főzési folyamatot. Amennyiben nem ételkészítésről van szó, akkor az italok felszolgálásáról, amik lehetnek koktélok, alkoholos változatok, kávé, üdítő, de természetesen borok is.
Ha pedig borozás, akkor nem maradhat ki a felszerelések közül a borhűtők, a dugóhúzók, illetve a vákuumpumpák és a -dugók sem. Ezek mindegyikre remek választás, ha étteremről, bárról, pincészetről van szó. A webáruházakban kapható boros kiegészítők hatalmas előnye, hogy egyszerre többet is lehet rendelni, így csomagolva, fóliával együtt kerülnek kiszállításra.
A borhűtő például remek megoldás, ha viszonylag rövid idő alatt szeretne valaki kellemes hőmérsékletű bort fogyasztani. Az eszköz az utolsó kortyig hidegen tartja a palackban található italt. Szükséges esetén pedig akár logóztathatjuk is, amiben a Vacu Vin csapata szívesen segít. Ennek köszönhetően a borhűtő kiváló meglepetés, céges ajándék lehet. Ez lehetőséget ad arra, hogy egységes képet alakítsunk ki a cégről, ami főleg hotelekben, apartmanokban, valamint borászatokban lehet előnyös.
Mire lehet még szükség?
Egy jó vendéglátó véletlenül sem feledkezhet meg a minőségbiztosítási eszközökről sem. Ilyenek a tartályok, a hőmérők, valamint a higiéniai ellenőrzők. Ezek mind olyan termékek, amelyekkel ellenőrizhető az éttermek élelmiszerbiztonsága, valamint azok higiéniája. A szabványoknak minden esetben meg kell felelni, mindenkinek, aki a vendéglátásban dolgozik vagy tevékenykedik.
Persze ennél azért jóval többre van szükség, hiszen ott vannak még az egyéb vendéglátóipari berendezések, tárgyak, amelyek a HoReCa területén szinte kötelezően használatosak. A piac azonban folyamatosan rukkol elő az innovatív megoldásokkal, amelyek nagy segítséget jelenthetnek az éttermek és szállodák számára.