5 dolog, amit szeretünk Hévízen és környékén

Irány Hévíz! Csak ajánlani tudjuk a csodás természeti kincsekben gazdag várost, ám a környékén is rengeteg látnivaló akad. Összeállítottunk egy bakancslistát kirándulási célpontokkal, amit ne hagyj ki, ha a Hévízen jársz!
5 dolog, amit szeretünk Hévízen és környékén

Cserszegtomaji kútbarlang és szőlőskertek

A Hévíztől alig két kilométerre a Keszthelyi-hegység délnyugati részén fekszik Európa legnagyobb faluja. Cserszegtomaj a maga 19 négyzetkilométerével igazi rekorder. Sétálj egy nagyot a faluban, és látogasd meg a világhírű pincészeteket és szőlőskerteket, ahol te is megkóstolhatod a cserszegi fűszeres szőlő- és borfajtát. A faluban egy igazi kútbarlang is található, amit 1936-ban egy kútásás közben fedeztek fel. A barlang a Zala megye fokozottan védett természeti kincse, de előzetes bejelentkezés után bátran látogatható.

Keszthelyi Festetics kastély

A közel 23.000 lakosú balatoni település Hévíztől csak 6 kilométerre található. A hagyományokban gazdag nyüzsgő város patinás képét nagyban emeli a Festetics kastély, amely a horvátországi származású Festetics család tulajdona volt már 1739 óta. A kastélyt Festetics Kristóf kezdte el építeni 1745-ben, de a kastély mellett Keszthely fejlődése érdekében kórházat alapított és mesterembereket telepített a városba. A kastélyban az állandó kiállítások (Hintókiállítás, Főúri életforma és Helikon Könyvtár, Amazon Ház Látogatóközpont, Pálmaház és Madárpark, Vadászati Kiállítás) mellett időszaki kiállítások is színesítik a programokat. Szeptember 22-ig az időszaki kiállításon Vincent van Gogh rajzait nézhetjük meg, december 22-ig pedig az analóg fotográfia korszakának csodáival ismerkedhetünk meg.

Rezi vár

Hévíz közelében található a Rezi várrom, amely a Rezi falu mellett magasodó Meleg-hegy északi részén lévő dolomitsziklára építettek. A várhoz könnyed túraútvonal vezet, amit semmiképpen se hagyj ki, mert a vár falairól csodás kilátás nyílik a Szántói-medencére. Innen jól látható a buddhista sztúpa fehér kupolája, a keleti várfalakról pedig felcsillag a Balaton víztükre, és a Tapolcai-medence vulkanikus tanúhegyeit is megfigyelheted.

Zalaszántói buddhista szentély

Csak 10 kilométert kell haladnunk Hévíztől a Szántói-medencében álló 1992-ben megépült buddhista szentélyig, amely egyedülálló építmény Magyarországon. Az itt felépített sztúpa Európa legnagyobb első ilyen jellegű szentélye. A szentély a Zalaszántó mellett található Kovácsi-hegyen, egy erdei tisztás közepén. A szentélyben megnézethetjük a történelmi Buddha földi maradványának néhány darabját is.

A Hévízi-tó és a Hotel Palace

Magyarország és Európa legkedveltebb melegvizes tava a pihenni és regenerálódni vágyók fellegvára. A 4,4 hektárnyi területű gyógytó a világ legnagyobb területű tőzeg fenekű meleg vizes tava. A víz hőfoka télen is minimum 22 Celsius fokos, nyáron pedig 35 C környékén mozog. A tó vize a csont és ízületi megbetegedések, és a gyulladásos betegségek ápolására kiváló. A Hévízi-tó mellett található a négycsillagos Hotel Palace**** szálloda, ami kiváló fekvése mellett wellness részlegével és ételeivel is elkápráztat.

Kapcsolódó cikkek

Dubai Opera  - Placido Domingo!

Dubai Opera

A Dubai Opera megnyitotta kapuit.

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2024 tipp

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2024 tipp

Sok szülő számára nehéz kitalálni, hogy mivel kösse le a tinédzserkorú gyermekét egész nyáron.

10 élményfürdő belföldön

Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni.