Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni. Nem is kell messzire mennünk, hiszen Magyarországon is számos kiemelkedő strand- és élményfürdő várja a nyaralókat. Ezek közül most 10 nagyon kedvelt wellnesst mutatunk be, melyek autóval is könnyedén megközelíthetőek.
10 élményfürdő belföldön

A magyar családok közül sokan a tengerpartok helyett inkább itthon nyaralnak, főleg ha kisgyermekek is vannak a családban. Szerencsére akad bőven választási lehetőségük, hiszen kis országunk temérdek szép városban és élményfürdőben bővelkedik.

Az autóval igen könnyen megközelíthető fürdők már kifejezetten kedveltek, nemcsak a magyar, de a külföldi emberek számára is.

Ilyen wellnessfürdő például a Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár. A komplexumban gyógyfürdő, szabadtéri wellnessfürdő, úszómedence és családi fürdő is található. A csúszdaparkot nem csak a gyerekek, de a felnőttek is élvezhetik, a különböző szolgáltatások, mint például a beauty részleg, szauna világ, fitness és bowling lehetősége pedig szintén minden korosztálynak megfelelő lehet. A fürdő melletti kalandpark élménydús és kalandos programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Hungarospa Hajdúszoboszló az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb fürdőkomlexuma. A különálló fürdőrészlegek felfedezése izgalmas és pihentető egyben, hiszen kiválaszthatjuk a számunkra legkedveltebb wellnessrészleget. Gyógyfürdő, strandfürdő, fedett élményfürdő, aquapark, uszoda és csúszdapark közül válogathatunk, melyek mindegyike különleges kialakítással bír. A gyerekek garantáltan élvezni fogják a rengeteg csúszdát, és az élményfürdőt, a felnőttek pedig kikapcsolódhatnak a gyógyfürdőben, vagy a jakuzziban. Érdekessége a fürdőnek, hogy az úgynevezett tengerpart strand, valóban tengerparti élményt nyújt.

Itthon és a külföldiek szemében is nagy népszerűségnek örvend a Zalakarosi Fürdő. A fürdő különösen a gyermekes családok számára kiváló, de felnőtteknek is szép élményeket nyújthat az ittlét. A gyermekek számára kialakított Vizipók-Csodapók Gyermekvilág részleg több órára lefoglalhatja a csemetéket, míg a szülők, vagy nagyobb testvérek a többi részleget próbálják ki. Gyógyfürdő, élményfürdő és szaunavilág itt is található, érdekesség lehet továbbá az Adrenalin csúszdapark, melyben egyes csúszdákra csak a nagyon bátrak merészkednek fel. Sószobája egy csendes, nyugodt kuckó, ahová a wellness zajától kicsit elvonulhatunk.

Az ország déli részén található egy nem túl ismert, mégis nagyon különleges és kedvelt fürdő. A Makói Hagymatikum már nevében is utal a hagymaformára, amely az épület kialakítását foglalja magában. Természetesen itt is található család- és bababarát fürdőrészleg, de a gyógyulni vagy kikapcsolódni vágyó felnőttek is kétségtelen, hogy jól fogják érezni magukat. Autóval ez a wellness is könnyen megközelíthető, hiszen mindössze két órányi vezetésre van a fővárostól, Szegedtől pedig mindössze húsz percre.

A győri Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő az ország nyugati csücskében szintén egy kedvelt nyaralóhely. Medencéi, gyógyászati részlege, szaunavilága, élményfürdője igen sok turistát vonz a Magyarországtól nyugatra és északra fekvő országokból is. Családok, párok, baráti társaságok is eljöhetnek ide pihenni, hiszen az egyik legszebb városban található, nem messze a központtól, és itt garantált a kikapcsolódás.

Az Aquasziget Esztergom a hozzá tartozó Portobello hotellel együtt várja a vendégeket. Beltéri, és kültéri élményrészlegei garantálják az aktív pihenést, gyógyvize és jakuzzija pedig a teljes mértékű kikapcsolódást. A Bazilika alatt elhelyezkedő komplexum saját parkolót és csodás panorámát kínál a hotelből, illetve természetesen különböző wellness-szolgáltatásokat is, mint például szaunázási lehetőség, éjszakai fürdőzés, masszázs. Gyerkeknek és felnőtteknek egy szép hétvége ígérkezik ha az Aquaszigetet választják a történelmi Esztergomban.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő különleges élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A vendégek a belső, barlangos fürdőben több százezer éves, természet alkotta barlangáratok között fürödhetnek és csodálhatják a különleges természeti képződmény egyediségét. Természetesen a barlangon kívül is találhatóak medencék, összesen 6 élményrészleggel várják a nyaralókat. Parkosított területe biztosítja a nyugalmat és kikapcsolódást.

A Makói Gyógyfürdőtől nem messze, Szeged városában található a szintén kedvelt Napfényfürdő Aquapolis. Számos fürdőrészleggel, és szolgáltatással várják a gyermekeket és felnőtteket. Található itt élményfürdő és wellness, úgynevezett csendes wellness, gyermekparadicsom, gyógyászati részleg, csúszdák és olyan szolgáltatások, mint például babaúszás, megafitness és születésnapi zsúrok szervezésének lehetősége.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum is nagyon kedvelt mind a magyarok, mind a külföldi turisták körében. A Nyugat-Dunántúlon található Bük városa, annak gyógyvize ugyanis igen híres. A termálvíz sikere, illetve a hozzáépült élmény és wellnessrészleg a fiatalok és idős, gyógyulni vágyók körében is igen népszerűvé tette a komplexumot. Itt is találhatóak kültéri és beltéri medencék egyaránt, illetve számos gyermekek számára kialakított medencés, játszó és csúszdarészleg.

Magyarország leghíresebb élményfürdője talán mégis a fővárosi Aquaworld Resort Budapest. A komplexum három részből áll, élményfürdő és strand részlegből, wellness- és fitnessközpontból és wellness illetve konferenciaközpontból. Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja található itt, ezen kívül pedig többek között relaxációs medence, hegyi folyó, sportközpont, szörf és búvárkodás is várja a látogatókat. A komplexumot a külföldről hazánkba látogató turisták is nagyon kedvelik, de a magyar lakosok körében is igen népszerű élményfürdő.

Ezek, és persze ezen kívül még számos másik élményfürdő is jól megközelíthetőek az ország bármely pontjáról. Az autópályák és autóutak gyorsaságot és egyenletes utazást biztosítanak a nyaralóhelyre való eljutásig. Persze az sem mindegy, hogy milyen autóval indulunk útnak, hiszen fontos a biztonságos, megbízható és kényelmes jármű. Sokak szerint jobban megéri, és a saját autót is kíméli ha bérautóval indulunk útnak. Az Autotmost honlapján akár online is foglalhatunk járművet, melyet úgy választunk ki saját magunk számára, hogy az a legmegfelelőbb legyen. A honlapon minden adat és információ megtalálható az autóbérléssel kapcsolatban, megéri kiahsználni ezt a modern szolgáltatást!

Kapcsolódó cikkek

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2021 tipp

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2021 tipp

Sok szülő számára nehéz kitalálni, hogy mivel kösse le a tinédzserkorú gyermekét egész nyáron.

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.

10 élményfürdő belföldön

Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni.